Menu
EUR
Wat is Japandi? Een introductie tot deze unieke interieurstijl

Wat is Japandi? Een introductie tot deze unieke interieurstijl

Door: Thijn Reacties: 0

Wat is Japandi? Een introductie tot deze unieke interieurstijl

Japandi is een interieurstijl die de rustige eenvoud van Japans design combineert met de warme gezelligheid van Scandinavisch design. Deze stijl draait om minimalisme, functionaliteit en het gebruik van natuurlijke materialen. Uit Japan komt de focus op strakke lijnen en een rustige uitstraling, terwijl de Scandinavische invloed zorgt voor licht hout, zachte kleuren en een warm thuisgevoel.

De meubels van dBodhi, verkrijgbaar bij René Houtman, passen perfect bij deze Japandi stijl. dBodhi maakt gebruik van gerecycled teakhout, wat de meubels een natuurlijke en tijdloze uitstraling geeft. De strakke, eenvoudige ontwerpen van bijvoorbeeld de salontafels en wandmeubels zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch in gebruik. Ze brengen rust in je interieur en creëren een fijne, natuurlijke sfeer.

Bij René Houtman vind je dBodhi-producten die perfect passen in een Japandi stijl inrichting. Denk aan meubels die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook functioneel en duurzaam zijn, precies zoals Japandi stijl bedoeld is.

 

Over dBodhi 

dBodhi, opgericht in 2007 door Raymond Davids, staat bekend om zijn duurzame en ambachtelijke meubels die perfect passen binnen de Japandi stijl. Deze stijl combineert de rustige eenvoud van Japans design met de warme gezelligheid van Scandinavisch design. De meubels zijn gemaakt van gerecycled teakhout, afkomstig van oude Javaanse huizen, wat zowel geschiedenis als karakter toevoegt aan de ontwerpen. Door het gebruik van eeuwenoude technieken en lokale ambachtslieden in Indonesië, creëert dBodhi functionele en milieuvriendelijke meubels die de essentie van de Japandi stijl uitdragen.

Wat is Japandi Stijl?

De ontwerpen van dBodhi sluiten perfect aan bij de kernwaarden van Japandi stijl door hun eenvoud, minimalistische vormen en het gebruik van natuurlijke materialen zoals gerecycled teakhout. Japandi stijl draait om rust en balans, en dBodhi weerspiegelt dit in hun strakke lijnen en ambachtelijke ontwerpen. Elk meubelstuk straalt een kalme, natuurlijke sfeer uit, zonder overbodige details. Het gerecyclede hout van dBodhi voegt warmte en authenticiteit toe, waardoor de meubels niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan een tijdloze en serene inrichting, precies zoals Japandi stijl beoogt.

Kenmerkende materialen van de Japandi stijl

dBodhi's gebruik van gerecycled teakhout speelt een centrale rol in hun duurzaamheidsmissie. Door hout te hergebruiken van oude Javaanse huizen, geven ze dit materiaal een tweede leven en verminderen ze de impact op het milieu. Dit gerecyclede hout, met zijn unieke structuur en geschiedenis, past perfect binnen de natuurlijke esthetiek van Japandi stijl. De warme, organische uitstraling van het hout versterkt de rust en eenvoud die kenmerkend zijn voor Japandi stijl, terwijl het duurzame aspect aansluit bij de bewustere keuzes die deze stijl promoot.

 

Onmisbare artikelen voor in jouw Japandi stijl interieur!

Bij René Houtman Interieurs vind je een ruim aanbod aan dBodhi-producten die perfect aansluiten bij de Japandi stijl, waaronder sfeervolle lampen, comfortabele stoelen, praktische en elegante salontafels, en nog veel meer. Hier zijn een aantal van onze favorieten:

Barrel Hanglamp

Op zoek naar een lamp die jouw interieur meteen opfrist? De Barrel hanglamp, handgemaakt van hoogwaardig rotan met een elegante teak bovenkant, is dé eyecatcher waar je naar op zoek bent. Deze lamp is verkrijgbaar in zowel zwart als naturel

Knut Salontafel

De Knut salontafel van d-Bodhi combineert stijl en functionaliteit in één! Gemaakt van abaca-vezel en gecertificeerd teakhout, biedt hij niet alleen een prachtige natuurlijke uitstraling, maar kan ook dienen als opbergmand. Perfect als salontafel, poef of decoratief stuk voor in je japandi stijl interieur!

Dino Salontafel

De Dino salontafel is een echte blikvanger in elke ruimte! Met zijn elegant afgeschuinde ronde tafelbladen van teruggewonnen teakhout en stevige, gedraaide cilindervormige poten, brengt hij karakter en stijl in je japandi stijl interieur.

Coco Dressoir

Het Coco dressoir straalt puur vakmanschap uit. Gemaakt van gerecycled teakhout, ijzer en handgeweven kokospalmnerven, is het een adembenemende eyecatcher. De afgeronde hoeken van het houten frame geven dit unieke dressoir een verfijnde en tijdloze uitstraling.

Artisan Eettafel

Eenvoud en verfijning komen samen in de Artisan collectie, een ware ode aan vakmanschap. De iconische Artisan eettafel rond, volledig gemaakt van hoogwaardig hergebruikt teakhout, draagt de rijke geschiedenis van eeuwenoude huizen uit Oost-Java. Een stukje tijdloze schoonheid voor je japandi stijl interieur! 

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €1,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »